Sommar i Malmö

Sommar i Malmö

Malmö är en fantastisk sommarstad, med solsäkra dagar i juli och Augusti och rent allmänt trevlig temperatur. Det finns en hel del att göra i staden, förutom att njuta av grönområden som parker och badstränder. Här listar vi våra bästa tips:

boule

  • Spela boule Boule är lite av det ultimata sommarnöjet, speciellt om sommaren när solen skiner. Det finns flera ställen att prova boule i Malmö, t.ex. Göingeplan, Gröningen, och Pilstorpsparken. På Oxie Idrottsplats kan du även boka banor i förväg!
  • Livemusik Malmö är en fantastisk musikstad, och i sommar kommer bl.a. Slipknot, Timbuktu, The Ark, Mikael Wiehe och Nassim al Fakir uppträda. Stora evenemang sker på Malmö Arena, men även i Folkets Park och Slagthuset.
  • Utställningar För den som njuter av att insupa kultur finns det mycket att göra i Malmö. Utställningar som (har med mode, arkitektur, historia, eller Genus finns att hitta under hela sommaren i olika lokaler, som Teknikens o Sjöfartens hus och Konstgalleriet på Slottsholmen.
  • Frisbeegolf Har du inte provat Frisbeegolf ännu är det hög tid att börja. En enkel och billig sport som ändå bjuder på spänning och motion, och givetvis med bonusen att man spelar utomhus! Det finns några olika ställen att spela på som t.ex. Bulltofta discgolfbana som bjuder på en utmanande 18-hålsbana. För den som inte har en egen Frisbee går det alldeles utmärkt att antingen hyra eller köpa Frisbees på plats. Utöver Bulltofta finns även Sibbarps discgolfbana, vilken är lite mindre, men hursomhelst bjuder på ordentlig utmaning för både proffs som nybörjare.
  • Besöka Köpenhamn För den som vill ha ännu mer att göra än Malmös redan gedigna utbud på aktiviteter måste vi ändå rekommendera ett besök i Köpenhamn. Väl där går du på Tivoli, flanerar runt staden med en glass i handen, fotar den lilla sjöjungfrun, förundras över Nyhavns sagolika siluetter, samt tar en öl på någon lokal krog. En ordentlig heldag.

Det var allt för den här gången, och kom ihåg att tänka på oss, det vill säga flyttstädning Malmö, om du letar efter en bra städfirma. För mer saker att göra i Malmö, kolla in vårat blogginlägg saker att göra i Malmö.