Grovrengöring i hemmet inför hösten

Nu när hösten kommer och det börjar bli mer tid i hemmet har man även mer tid till att städa ordentligt och organisera i sitt hem. Här har vi skrivit ihop några tips på grovrengöring inför hösten.

Grovrengöring i hemmet

Grovstäda alla rum

Under sommaren kanske du slarvat en del med städning så nu kan det vara tillfälle att städa alla rum i huset/lägenheten ordentligt. Dammsug alla mattor eventuellt tvätta de mattor som går, moppa golven. Desinfektera, rengör och torka badkar och dusch. Torka in och utsida av fönstren. Dammtorka sådant som behövs i rummen.

Rengör vitvaror

Gör rent vitvaror som ugn, spis, fläkt, tvättmaskin, diskmaskin och micro. Rengör även insida på kyl och frys. Torka av och ta bort matrester. Dessa maskiner behöver rengöras ordentligt åtminstone en gång om året.

Rengör torktumlaren

En torktumlare som inte är ordentligt rengjord och innehåller ludd och damm blir mindre effektiv vilket ökar din elräkning och kan även vara en brandrisk. Rengör torktumlare och försök att dammsuga ur filtren ordentligt.

Städa och organisera i köket

Se över burkar och lådor om dom är hela, kanske behöver bytas ut, rengöras. Gå igenom livsmedel i skafferi och kyl. Släng sådant som är för gammalt och köp nytt.

Organisera och rengör utrymmen som garderober, förråd och garage

Släng sådan som du inte längre behöver och gå igenom sådant du sparat på för att du kanske kommer behöva det någon gång. Gå igenom kläder dela upp det i tre högar en för spara, en slänghög och en skänka bort hög. Städa upp på hyllor, golv, dammsug och torka av där det behövs. Detta kommer att skapa mer plats för det som behöver vara där och ordning så att du ser vad du har i dina utrymmen.

Som vanligt vill vi såklart passa på att tipsa om att du kan anlita oss, flyttstädning malmö för hjälp med saker som denna.